Prinsesse Ene

Juvelerne glitrer om kap, kanonerne tordner i det fjerne, og kårder og knive sidder hårrejsende løst i dette eventyrlige drama om Ene, der lever en grå og kedelig tilværelse, men pludselig får at vide, at hun er arving til tronen i sit hjemland, og derefter bliver hvirvlet ud i en kamp om magten i det fjerne kongedømme, Glittenburg.

Allerede på sørejsen til Glittenburg får Ene en forsmag på, at hendes nye tilværelse kan blive meget kortvarig, og ikke alle på skibet har overlevet turen, da det lægger til ved kajen i en hovedstad, der er splittet mellem fjendtlige grupper.

Intrigerne blandt de adelige tæt på tronen er ikke til at gennemskue. De to unge drenge, der også har et krav på kongemagten, virker troværdige på hver sin måde, men prinsesse Ene er alligevel ikke helt tryg ved at vende ryggen til dem. Der er i det hele taget ikke nogen som helst følelse af tryghed i dette land, hvis naboer lurer på en chance for at invadere det, og hvor en borgerkrig truer, da adel, soldater og borgere forbereder sig til at gå i kamp for den kandidat de helst ser på tronen. Det ene øjeblik er man højt på strå for det næste at falde helt ned på bunden af samfundet. Men prinsesse Ene har ben i næsen og er ikke bange for at sætte alt på spil for at retfærdigheden skal sejre og hendes fosterforældre undgå at knæle ned og mærke skarpretterens klinge på skafottet uden for slottet.


Per Sanderhage er idémanden bag eventyrerne om prinsesse Ene, og da han inviterede Tulle Sigbrand med på skriveriet og videreudviklingen af historien, var hun hurtig til at sige ja. Makkerparret har samme hang til drama og komik, og af og til kan de have svært ved at finde ud af, hvem der egentlig har skrevet hvad.

Begge forfattere har mange år på bagen i tegneseriebranchen. Per Sanderhage har en fortid som redaktør på forskellige tegneserieforlag og forfatter af historier til GRU og Rasmus Klump. Derudover har han skrevet børnegyserromanen, Varulvens forbandelse, og forskellige bøger for læsehæmmede. Nu er han medejer af tegneserieforlaget Zoom. Tulle Sigbrand har siddet som redaktør på Egmont, og ud over at have skrevet historier til forskellige børneblade, har hun skrevet fire pigebøger om The Wannabes, hvoraf nummer to, Olivia, vandt en Orlapris i 2009.


Omslagsillustrationen er skabt af Ingo Milton. Ingo fortæller:

Forsidebilledet er jo et klassisk “katten efter musen”-motiv, som fryser øjeblikket, lige inden det afgøres, om byttet bliver opdaget i sit skjulested eller om forfølgerne går videre. For at betragteren skal føle med offeret, er der valgt et frøperspektiv, så man får en fornemmelse af at gemme sig bag den knælende hovedperson. Den enlige lyskilde giver ekstra skygger, som er stemningsskabende. Da kongedømmet Glitterburg ikke er nærmere defineret, har jeg ladet soldaterne bære standard midteuropæisk udstyr fra omkring år 1500.

Våbenskjoldet er også sammensat efter de mest klassiske principper: Løver, heste, griffer, ørne, enhjørninge og så videre … er blandt de mest brugte skjoldholder-par. Her har vi så et blandet par af hest og løve, og i selve skjoldet er hesteskoen for en heldig skæbne og de to hjerter for et lykkeligt regentpar.

Omslag

Prinsesse Ene

Prinsesse Ene

Indhold

Prinsesse EneSerieKlubben